Engleski jezik i književnost, nastavnički smjer

Faculty

Nastavni plan i program Engleskog jezika i književnosti (nastavnički smjer), Edukacijskog fakulteta (FEDU) Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS) nudi mogućnost studiranja na sva tri ciklusa studija. Studenti mogu steći znanja iz engleskog jezika i književnosti, kao stranog jezika u BiH.

CCilj Programa Engleskog jezika i književnosti FEDU-a je da omogući studentima kvalitetno obrazovanje i usavršavanje u oblastima engleskog jezika i književnosti, te da obuči studente modernoj metodici nastave i edukacijskoj psihologiji. Kroz obrazovanje kvalitetnih domaćih i stranih učitelja i nastavnika, program će doprinijeti unnapređenju osnovnog, srednjeg, višeg i visokog obrazovanja u BiH i inostranstvu.

Unutar studijskog programa, osim fundamentalnih disciplina jezika i književnosti, izučavaju se i savremene pedagoške discipline, metodologije nastavnog procesa, te lingvističke i komunikacijske vještine.

Fakultet nudi napredni interdisciplinarni pristup nastavi, učenju, istraživanju i praksi.

Otvaranje programa Engleskog jezika i književnosti doprinosi jačanju bh. obrazovnog sistema, razmjeni nastavnih kadrova, te povezivanju domaćih kadrova sa internacionalnim na svim poljima obrazovanja.

Mogućnosti zapošljavanja

Završetkom studija diplomanti će steći osnovna znanja iz metodike predavanja i učenja engleskog jezika, kao stranog jezika u BiH.

Diplomanti koji odluče da odmah traže posao, posjedovat će neophodna znanja i kompetencije za pristup državnim, javnim ili privatnim, školama i ustanovama. Nakon sticanja diplome studenti su spremni isključivo za karijeru nastavnika ili profesora engleskog jezika.

Nastavna na engleskom jeziku i mogućnosti prakse su glavne prednosti koje diplomanti Engleskog jezika i književnosti Edukacijskog fakulteta IUS-a imaju nakon sticanja diplome.