Enna Zone Đonlić predstavnica BiH u projektu "Omladinski put i pojas"

Enna Zone Đonlić, studentica diplomskog studija na programu Društvenih i političkih nauka na Internacionalnom Univerzitetu u Sarajevu, pozvana je da napiše poglavlje knjige koja je dio velikog kineskog projekta "Omladinski put i pojas" (Young Belt and Road). Enna je tako dobila čast da bude predstavnica Bosne i Hercegovine i IUS-a u ovom velikom projektu.

Enna je primila pismo sa Univerziteta Džeđang (eng. Zhejiang University), jednog od najstarijih i najprestižnijih univerziteta u Kini, u kojem se poziva na učešće u projektu. Njena uloga bit će da napiše jedno poglavlje na engleskom jeziku, u kojem će, između ostalog, pisati i o zapažanjima iz svog okruženja, o svojoj zemlji i njenom budućem razvoju iz vlastite perspektive. Pored Enne,  preko 30 drugih mladih ljudi iz 16 različitih zemalja svijeta također učestvuje u ovom projektu.

"Omladinski put i pojas" je inicijativa koja ima za cilj da unaprijedi kulturnu razmjenu između različitih zemalja, omogućujući mlađim generacijama da steknu nove perspektive o stranim zemljama.