URED ZA MEĐUNARODNU SARADNJU (IRO)

Ured za međunarodnu saradnju Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IRO) intenzivno radi na promoviranju mobilnosti studenata kroz različite programe razmjene poput Erasmus+ i Mevlana.

Osim razmjene znanja, vještina i iskustava, Erasmus+ program posebno je kreiran i u cilju promoviranja i njegovanja interkulturalnosti.

Program se prvenstveno fokusira na solidarnost i razumijevanje među kulturama, te jačanje kapaciteta mladih ljudi u svrhu aktivnog učešća u civilnom društvu i razvoja liderskih vještina.

U protekle dvije godine potpisano je više od 50 Erasmus+ ugovora sa univerzitetima iz Francuske, Njemačke, Turske, Portugala, Španije, Estonije, Italije, Češke, Hrvatske, Latvije, Litvanije, Slovenije, Slovačke, Rumunije, Bugarske i Poljske. Studenti su dobili priliku studiranja u navedenim zemljama u periodu od jednog do dva semestra.

Preko 300 studenata IUS-a do sada je učestvovalo u ovim razmjenama, a prosječna Erasmus+ studentska stipendija iznosi 800 EUR mjesečno, uz plaćene putne troškove.

Za više informacija o navedenom kontaktirajte IRO:

Telefon: + 387 33 957 116

 

Email: iro@ius.edu.ba