Dinka Hodžić i Zerina Modronja su dvije mlade Bosanke koje su odlučile ostaviti život u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) te se vratiti u Bosnu i Hercegovinu kako bi svoje obrazovanje nastavile na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS).

Zovem se Samra Hodžić i studentica sam ekonomije na Internacionalnom Univerzitetu u Sarajevu. Posljednjih šest mjeseci sam provela na Erasmus+ razmjeni na univerzitetu İstanbul Şehir. To je također bilo najljepši dio mog studija do sada.

Zovem se Mujo Adžemović, i student sam Međunarodnih odnosa na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu.

Internacionalni univerzitet u Sarajevu, kao savremena obrazovna ustanova, integriran je u univerzitetsku zajednicu i jedan je od najboljih Univerziteta u Sarajevu. Nositelj je kvalitetnog i liderskog obrazovanja u BiH te naučnog i stručnog rada ne samo na našim već i na evropskim prostorima.

Ovogodišnji predstavnik Bosne i Hercegovine je Ismail Ćidić, student Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS), koji analizira stanje mira i iz perspektive naroda u Bosni i Hercegovini. Također, predložio je i konkretne mirovne projekte koji će biti realizirani u Bosni i Hercegovini u narednom periodu uz pomoć spomenute organizacije.

"Moj univerzitet, na čiji sam uspjeh i način na koji raste jako ponosna, otvorio mi je mnoga vrata i mogućnosti. Na dodiplomskom studiji Genetike i Bioinžinjeringa, dok sam ja studirala, studenti su ispunjavali normu od 60 dana prakse.

Pages