Skip to main content

Mašinstvo

Trajanje studija 4 godine/8 semestara
Stručno zvanje Bakalaureat/Bachelor inžinjer mašinstva
Ukupan broj kredita 240 ECTS
Web stranica programa https://me.ius.edu.ba
Kontakt tel. +387 33 957 200
Godišnja školarina 6,500.00 BAM

  Zašto studirati Mašinstvo?

  Naučite da razumijete i analizirate različite oblike sistema (termoelektrane, bio-sistemi, domaćinstva, automobilska industrija, dronovi, itd.). Razvijte svoje matematičke i programerske vještine i steknite dobro znanje primijenjene fizike i materijala.

  Metode učenja

  Upoznajte se sa simulacijom inžinjerskih tehnologija, kao i potencijalima i ograničenjima takvih tehnologija. Fokusirajte se na energiju i aplikacije povezane s energijom, od tehnologije konverzije do proizvodnje, transporta i skladištenja. Umjesto pamćenja činjenica ili savladavanja određenih tehnologija, naučite kako da konstantno napredujete. Pripremite se za stvarni svijet u kojem ćete biti spremni brzo uploviti u različita područja tehnike i prilagoditi se novim tehnologijama u nastajanju.

  Karijera

  Zaposlite se u javnom ili privatnom sektoru, uključujući prerađivačku, automobilsku i avioindustriju. Razvijajte, proizvodite i dizajnirajte različite biomedicinske, računarske, elektroničke i energetske komponente. Učestvujte u proizvodnji i dizajniranju mašina i alata neophodnih za rad ovih industrija.

  o IUS

  Internacionalni univerzitet u Sarajevu - Najbolji privatni univerzitet u Bosni i Hercegovini


   

  Katalog IUS-a možete preuzeti ovdje 
   

  Featured Posts

  Kontakt