Skip to main content

O nama

Internacionalni univerzitet u Sarajevu

O nama

Tvoja budućnost počinje danas!

Dobro došli na mjesto koje spaja puteve satkane različitim bojama, mjesto susreta raznih nacija i kultura.

 

Dobro došli na Internacionalni univerzitet u Sarajevu.

 

Internacionalni univerzitet u Sarajevu koji svaki novi dan započinje s novom nadom, u kojem ima mjesta za sve različitosti, osnovan je 2004. godine na Ilidži u Sarajevu zajedničkom domu mnogih civilizacija.

 

IUS je mjesto na kojem skoro 2000 studenata iz 47 zemalja stvara savršen spoj njegovanja različitosti mnogih kultura, stvaranja neraskidivih prijateljskih veza, sticanja neophodne radne navike i iskustva, a sve to uz najkvalitetnije i najsavremenije obrazovanje.

 

U proteklih 17 godina, ova visokoobrazovna institucija ponudila je veoma kvalitetno obrazovanje domaćim i stranim studentima na sva tri ciklusa studija, a Univerzitet se razvijao vrlo intenzivno i među prvima je u BiH nastavu prilagodio evropskim standardima.

 

Vizija IUS-a je da postane glavno univerzitetsko središte na Balkanu koje će povezivati Istok i Zapad, i istraživački centar sa sveobuhvatnom izvrsnošću i kvalitetom čiji studenti će biti konkurentni na međunarodnom tržištu rada i sposobne vođe društveno-ekonomskog razvoja društva.

 

Saznajte više o IUS-u na: www.ius.edu.ba

Više od 2.000 dodijeljenih stipendija do sada

Testiranje za stipendije

za akademsku
2023/2024. godinu

o IUS

Internacionalni univerzitet u Sarajevu - Najbolji privatni univerzitet u Bosni i Hercegovini


 

Katalog IUS-a možete preuzeti ovdje 
 

Featured Posts

Kontakt