Skip to main content

Računarske nauke i inžinjering

Trajanje studija 4 godine/8 semestara
Stručno zvanje Bakalaureat/Bachelor inžinjer računarstva i inžinjeringa
Ukupan broj kredita 240 ECTS
Web stranica programa https://cs.ius.edu.ba
Kontakt tel. +387 33 957 200
Godišnja školarina 7,000.00 BAM

  Zašto studirati Računarske nauke i inženjering?

  Naoružajte se znanjem i vještinama iz matematike i logičkog zaključivanja, rješavanja problema i steknite detaljno znanje o računarskim sistemima i programiranju. Pohađajte predavanja iz širokog spektra disciplina, od ugrađenih sistema, bioinformatike, telekomunikacija, cyber sigurnosti, umjetne inteligencije, zdravstvene zaštite i mnogih drugih.

  Metode učenja

  Uključite se u praktični rad – prisustvujte sedmičnim vježbama u računarskim laboratorijama kako bi stekli tehničke i istraživačke vještine. Učenje kroz projekte, kao i časovi slobodnih umjetnosti, će vam pružiti krucijalne vještine timskog rada, pismene i usmene komunikacije. Možete sami oblikovati svoje studiranje tako što ćete odabrati svoje područje: umjetna inteligencija, računarska grafika, računarska vizija, računarska i mrežna sigurnost, bežične mobilne mreže, robotika i još mnogo toga. Na kraju ćete biti u mogućnosti primijeniti principe i praksu računarskih nauka u rješavanju različitih praktičnih problema.

  Karijera

  Možete se zaposliti u različitim oblastima razvijanja web aplikacija, računarske grafike, mrežne administracije, sigurnosti, računarskih sistema, baza podataka, bežičnih mreža i umjetne inteligencije. Stečena titula Bakalaureat/Bachelor računarskih nauka i inženjeringa također pruža izvrsnu osnovu za daljnju specijalizaciju.

  o IUS

  Internacionalni univerzitet u Sarajevu - Najbolji privatni univerzitet u Bosni i Hercegovini


   

  Katalog IUS-a možete preuzeti ovdje 
   

  Featured Posts

  Kontakt