Skip to main content

Softverski inžinjering

Trajanje studija 4 godine/8 semestara
Stručno zvanje Bakalaureat/Bachelor inžinjer softverskog inženjeringa
Ukupan broj kredita 240 ECTS
Web stranica programa https://se.ius.edu.ba
Kontakt tel. +387 33 957 200
Godišnja školarina 7,500.00 BAM

  Zašto studirati softverski inženjering?

  Primijenite principe računarskih nauka i matematike u postizanju ekonomski efikasnih rješenja za softverske probleme. Steknite čvrst temelj za generalne ili specifične oblasti u području softverskog inženjerstva.

  Metode učenja

  Razvijte znanje, vještine, metode, alate i procedure koje će vam omogućiti da proizvedete niz pouzdanih softvera. Uključite se u praktični rad - steknite tehničke i istraživačke vještine kroz sedmične vježbe u računarskim laboratorijama. Pripremite se za uspješnu karijeru - izgradite ključne soft skills pohađajući časove slobodnih umjetnosti, te kroz učenje zasnovano na radu na projektima. Bavite se svojim interesima u širokom spektru disciplina, uključujući ugrađene sisteme, bioinformatiku, telekomunikacije, cyber sigurnost, umjetnu inteligenciju, zdravstvo i mnoge druge.

  Karijera

  Zaposlite se u preduzećima, vladinim agencijama i neprofitnim organizacijama ili ostvarujte karijeru kao freelancer. Specijalizirajte se u određenom domenu ili generalizirajte – ogromna je potražnja za obje discipline u poslovnom svijetu.

  o IUS

  Internacionalni univerzitet u Sarajevu - Najbolji privatni univerzitet u Bosni i Hercegovini


   

  Katalog IUS-a možete preuzeti ovdje 
   

  Featured Posts

  Kontakt