Skip to main content

Međunarodno poslovanje i finansije

Trajanje studija 4 godine/8 semestara
Stručno zvanje Bakalaureat/Bachelor međunarodnog poslovanja i finansija
Ukupan broj kredita 240 ECTS
Web stranica programa https://ibf.ius.edu.ba
Kontakt tel. +387 33 957 400
Godišnja školarina 6,500.00 BAM

  Zašto studirati međunarodno poslovanje i finansije?

  Izučavajte visoko inovativan program zasnovan na kreativnom spajanju dva naučna područja: međunarodnog poslovanja i finansija. Steknite sveobuhvatno razumijevanje međusobnih odnosa u područjima međunarodnog poslovanja, finansija i globalne ekonomije, dok se isti ubrzano razvijaju u međunarodnom okruženju.

  Metode učenja

  Steknite čvrst temelj teoretskog i praktičnog znanja iz međunarodnog poslovanja i finansija. Razvijte sposobnost da koristite pristupe i metode analiziranja specifičnih i složenih pitanja u području međunarodnog poslovanja i finansija. Bavite se širokim spektrom trgovinskih aktivnosti. Naučite kako da razumijete globalna poslovna pitanja, kako da se nosite sa finansijskim rizicima i izazovima sa kojima se suočava kompanija na globalnom tržištu. Usredotočite se na međunarodno poslovno okruženje, finansijska tržišta, multinacionalne korporacije, međunarodnu trgovinu, trgovinsku logistiku i trgovinsko finansiranje putem predmeta koje odaberete.

  Karijera

  Pronađite zaposlenje u širokom spektru industrija, počevši od trgovačkih kompanija do institucija u finansijskom sektoru. Vaše znanje i sposobnost razumijevanja i rješavanja složenih globalnih poslovnih procesa će vam uveliko olakšati. Aktivno učestvujte u planiranju i finansiranju međunarodne trgovine i učestvujte u razvoju, stvaranju i isporuci proizvoda i usluga na globalnom tržištu.

  o IUS

  Internacionalni univerzitet u Sarajevu - Najbolji privatni univerzitet u Bosni i Hercegovini


   

  Katalog IUS-a možete preuzeti ovdje 
   

  Featured Posts

  Kontakt