Skip to main content

Menadžment

Trajanje studija 4 godine/ 8 semestara
Stručno zvanje Bakalaureat/Bachelor menadžmenta
Ukupan broj kredita 240 ECTS
Web stranica programa https://man.ius.edu.ba
Kontakt tel. +387 33 957 400
Godišnja školarina 7,000.00 BAM

  Zašto studirati menadžment?

  Ovladajte znanjem i vještinama neophodnim da biste postali učinkoviti menadžeri. Trenirajte kako biste mogli povezati tačke i sagledati poslovne izazove iz različitih disciplina s integriranom perspektivom. Razvijte poduzetnički način razmišljanja za stvaranje boljeg društva zasnovanog na etičkim principima. Uz rastuću globalnu konkurenciju, menadžeri moraju biti upućeni, konkurentni i inovativni. Naučite da potencirate individualnu inicijativu uočavanjem, vrednovanjem i ne propuštanjem prilika bez obzira u kojem ste polju.

  Metode učenja

  Ovladajte obaveznim osnovama u menadžmentu, ekonomiji i finansijama - otkrijte osnove marketinga, računovodstva, finansija, organizacije, poduzetništva, upravljanja ljudskim resursima i strateškog upravljanja. Njegujte u sebi kreativan i interdisciplinaran pristup kroz niz izbornih predmeta koji će nadopuniti vaše studije sa drugih programa kao što su psihologija, politologija, sociologija i međunarodni odnosi. Razvijte praktične menadžerske osobine, uključujući sposobnost timskog rada i upotrebe logike i različitih vrsta analiza za rješavanje problema, prezentacijske i komunikacijske vještine.

  Karijera

  Zaposlite se na rukovodeću poziciju u bankama, finansijskim institucijama, međunarodnim i lokalnim kompanijama, medijima i zdravstvenom sektoru ili u kompanijama koje se bave informacionim tehnologijama. Nakon stjecanja iskustva otvorite vlastitu kompaniju i postanite uspješan poduzetnik.

  o IUS

  Internacionalni univerzitet u Sarajevu - Najbolji privatni univerzitet u Bosni i Hercegovini


   

  Katalog IUS-a možete preuzeti ovdje 
   

  Featured Posts

  Kontakt