Skip to main content

Veliki interes za testiranje za stipendije na IUS-u

Ovogodišnje prvo opće testiranje za stipendije na IUS-u se održalo u subotu, 18. marta 2023. godine. Kampus Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS) je ugostio stotine maturanata iz cijele Bosne i Hercegovine i regije.

Potencijalni kandidati su imali priliku se upoznati sa kampusom i sadržajima koje nudi Univerzitet, te razgovarati sa profesorima, asistentima i kolegama koji studiraju na studijskom programu koji su odabrali kako bi dobili više informacija o onome što ih čeka na njihovom akademskom putovanju na IUS-u.

Zahvaljujući bogatom programu stipendiranja, testiranje nudi mladim ljudima priliku da osvoje stipendiju u rasponu od 10% do 100% što će olakšati njihovo studiranje na IUS-u narednih pet godina. Kao jedini fondacijski univerzitet, IUS teži ponuditi kvalitetno obrazovanje što većem broju mladih ljudi u BiH i tako im pomoći u njihovom budućem profesionalnom razvoju.

IUS ima za cilj da postane jedan od glavnih balkanskih centara koji će spojiti Istok i Zapad, te vodeća internacionalna visokoškolska institucija i istraživački centar sa sveobuhvatnim stručnim znanjem i kvalitetom čiji će studenti biti interkulturalno kompetentni i stručni lideri društveno-ekonomskog razvoja društva.

o IUS

Internacionalni univerzitet u Sarajevu - Najbolji privatni univerzitet u Bosni i Hercegovini


 

Katalog IUS-a možete preuzeti ovdje 
 

Featured Posts

Kontakt