Skip to main content

Delila Lekić, GBE

 

Zovem se Delila Lekić i studentica sam četvrte godine genetike i bioinženjeringa. Kada se osvrnem na svoj obrazovni put, s ponosom mogu reći da je IUS definitivno bio pravi izbor i da, kad bih ponovno birala, izbor bi opet bio isti.

Na IUS-u nisam samo stekla vrijedno znanje koje ću moći primijeniti dalje u svojim akademskim ostvarenjima, nego sam također proširila svoje vidike prema novim saznanjima, projektima i inovacijama u području biologije, a sve to uz podršku izvrsnih profesora sa mog studijskog programa. Jedna od glavnih razlika između IUS-a i drugih univerziteta je naglasak na socijalizaciji i kulturnoj raznolikosti pored akademskih postignuća, zbog čega sam također unaprijedila svoje komunikacijske vještine i naučila o drugim ljudima i njihovim kulturama. To se najviše potiče kroz Erasmus+ program razmjene, različite studentske klubove i mnogobrojna događanja koja Univerzitet organizuje. Još jedan aspekt studiranja na IUS-u koji cijenim jeste količina slobodnog vremena koju mogu posvetiti vannastavnim aktivnostima koje volim, poput sviranja novog muzičkog instrumenta ili učenja novog jezika.

Sve u svemu, rekla bih da je IUS univerzitet gdje svi teže napredovanju, i ponosna sam na sebe i svoje kolege koliko toga smo već ostvarili.

o IUS

Internacionalni univerzitet u Sarajevu - Najbolji privatni univerzitet u Bosni i Hercegovini


 

Katalog IUS-a možete preuzeti ovdje 
 

Featured Posts

Kontakt