Skip to main content

Vildana Bašić, SE

 

Zovem se Vildana Bašić, i studentica sam druge godine softverskog inžinjeringa na IUS-u. Ovaj univerzitet je jedinstveno mjesto u Bosni i Hercegovini koje pruža interesantnu kombinaciju znanja, raznolikosti i prilika. Ono što je odigralo značajnu ulogu u mojoj odluci da se upišem na ovaj univerzitet je činjenica da se sva nastava odvija na engleskom jeziku, te da mogu sarađivati s profesorima iz različitih dijelova svijeta koji su stručni i posvećeni uspjehu svojih studenata. Također, cijenim što profesori i uposlenici na IUS-u imaju poseban, rekla bih porodičan, odnos sa svim studentima na ovom univerzitetu. Uvijek su dostupni i otvoreni za razgovor i pomoć, što mi pruža dodatnu motivaciju i podršku tokom školovanja.

Kao studentica softverskog inžinjeringa, važno mi je da znanje koje stječem na univerzitetu bude aktuelno, a IUS je jedan od rijetkih univerziteta u Bosni i Hercegovini koji to pruža. Laboratorije su dobro opremljene, i sjajno su mjesto za kreativnost, učenje novih stvari i istraživanje vlastitih ideja. Univerzitet pruža brojne prilike za daljnje učenje kroz različite projekte i klubove, što je uvijek jedinstveno i posebno iskustvo za sve nas.

Osim softverskog inžinjeringa, ove godine odlučila sam upisati i sporedno usmjerenje iz međunarodnih odnosa. Zahvalna sam što moj univerzitet pruža tu mogućnost, omogućavajući studentima da uče i istražuju više o temama i područijima koja ih zanimaju, a nisu direktno povezana s njihovim glavnim usmjerenjem. To je nešto što može doprinijeti našoj budućnosti i proširiti naše vidike.

Zahvaljujući IUS-u, osjećam se spremnom za budućnost, i nadam se da ću doprinijeti tehnološkom napretku svoje zajednice. IUS je izvanredno mjesto za stjecanje znanja, razvijanje talenata, stvaranje prijateljstava i oblikovanje vlastite ličnosti. Ako tražite univerzitet koji će vas ohrabrivati i inspirisati da napredujete u svom području interesovanja, IUS je pravo mjesto za vas. 

o IUS

Internacionalni univerzitet u Sarajevu - Najbolji privatni univerzitet u Bosni i Hercegovini


 

Katalog IUS-a možete preuzeti ovdje 
 

Featured Posts

Kontakt