Skip to main content

Zerina Tanović, EE

 

Zdravo! Moje ime je Zerina Tanović i studentica sam elektrotehnike i elektronike na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS).

Univerzitetsko obrazovanje sam započela na drugom univerzitetu, gdje sam brzo primijetila da to nije mjesto gdje želim nastaviti svoje školovanja. Tražeći nešto drugo, naišla sam na IUS gdje sam vidjela studijski program koji bi mi mogao odgovarati. Već sam imala nekoliko prijatelja koji su studirali na IUS-u i koji su mi rekli da je to odličan univerzitet i kakve sjajne prilike bih imala ako se i ja upišem. Jedna od stvari koja me najviše privukla je iskustvo razmjene kroz Erasmus+ program. Tokom cijelog jednog semestra, možete studirati u inostranstvu na univerzitetu po vlastitom izboru.

Program elektrotehnike i elektronike na IUS-u je mješavina računanja i praktičnog rada. Na primjer, na predmetu Električni strujni krugovi imate zadatke (računanja) koje morate riješiti ručno, a zatim ih istog dana trebate dokazati u laboratoriji. Tako možete vidjeti jesu li vaši proračuni tačni ili ne. Laboratorije na IUS-u su dobro opremljene a možete ih koristiti kad god želite, za vježbu ili testiranje vlastitih ideja. Profesori nas potiču da koristimo laboratorije što je više moguće. Ne samo laboratorije, nego svaki potencijal koji IUS ima, a koji vam kao budućem inžinjeru može koristiti. 

IUS je mjesto raznolikosti. Postoji mnogo studijskih programa, ali također ima mnogo studenata koji dolaze iz različitih dijelova svijeta. Na našem kampusu možete vidjeti različite kulture, tradicije i čuti različite jezike. IUS je kao drugi dom jer ovdje ima mjesta za svakoga i svi su cijenjeni i dobrodošli.

Osim studijskih programa, IUS nudi i veliki broj vannastavnih aktivnosti (klubova) gdje sigurno možete pronaći nešto za sebe. Ove godine bila sam aktivna članica Kluba robotike. Radili smo mnogo projekata i aktivnosti iz oblasti programiranja, elektronike i elektrotehnike. Znanje koje sam tu stekla sam mogla koristiti i na nekim svojim predavanjima. 

IUS je sjajna prilika za svakoga ko želi puno iskustvo visokog obrazovanja. Ako imate snažnu volju i radoznali ste, ovo je pravo mjesto za vas gdje možete povezati svoja različita interesovanja i napraviti nešto novo.

o IUS

Internacionalni univerzitet u Sarajevu - Najbolji privatni univerzitet u Bosni i Hercegovini


 

Katalog IUS-a možete preuzeti ovdje 
 

Featured Posts

Kontakt