Skip to main content

Đana Kurbegović, PSY

 

Ja sam Đana, studentica druge godine psihologije na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS).

Prije nego što sam se upisala na IUS, imala sam teško i izazovno iskustvo u obrazovanju, što je nešto s čim se suočavaju mnogi mladi ljudi širom svijeta. Tradicionalni obrazovni sistem mi nije pružio nikakvu podršku tako da nisam mogla razviti svoj puni potencijal, talente i sposobnosti.

Uprkos mojim početnim sumnjama zbog prethodnih neuspjeha u obrazovanju, odlučila sam pružiti IUS-u priliku jer oduvijek želim studirati psihologiju. Ispostavilo se da je upis na IUS jedna od najboljih odluka koje sam donijela. Moja pokretačka snaga su bili duboko zanimanje za psihologiju i kompleksnost ljudskog ponašanja, zajedno s željom da razumijem ne samo sebe, nego i druge.

Studij psihologije na ovom univerzitetu ne samo da mi je dao znanje iz različitih predmeta, nego mi omogućio i praktičnu primjenu tog znanja u svakodnevnom životu. To razumijevanje mi je olakšalo lični rast i dublju povezanost sa svijetom oko sebe. Pomoć koju mi je pružio IUS je bila ključna u otkrivanju vlastite sposobnosti i potaknuo me da se više trudim. To je idealno okruženje za one koji razmišljaju kritički, cijene cjeloživotno učenje, uživaju u nezavisnom istraživanju i otvoreni su za istraživanje novih ideja.

IUS je također inkluzivno i raznoliko okruženje, koje pruža dobrodošlicu pojedincima različitog porijeka i različitih kultura. Univerzitet se aktivno zalaže za raznolikost, pravičnost i inkluziju tokom obrazovanja.

o IUS

Internacionalni univerzitet u Sarajevu - Najbolji privatni univerzitet u Bosni i Hercegovini


 

Katalog IUS-a možete preuzeti ovdje 
 

Featured Posts

Kontakt