Skip to main content
testiranje

Drugo testiranje za stipendije - 28. maj 2021.

Internacionalni univerzitet u Sarajevu je visokoobrazovna institucija koja nudi kvalitetno obrazovanje domaćim i stranim studentima na tri ciklusa studija. Tokom proteklih godina, univerzitet se inzenzivno razvijao i jedan je od prvih u BiH koji je prilagodio svoju nastavu evropskim standardima. Ustaljena praksa je da IUS svake godine organizuje najveće testiranje za stipendije u državi, te svim maturantima pruži jednaku priliku za ostvarivanje stipendije za studij na ovom univerzitetu. „Fondacija za razvoj obrazovanja” Sarajevo, kao osnivač IUS-a, svake godine obezbijedi veliki broj stipendija za sve zainteresovane maturante.

Prvo ovogodišnje online testiranje je održano 19. marta 2021. Izlazni rezultati su još jedanput pokazali da su mladi u BiH svjesni prilika i uslova koje ova ustanova pruža svojim studentima.

Zbog velikog interesa za studiranjem na jednom od 21 studijskog programa, te ogromnog broja aplikacija za prvo testiranje, uprava IUS-a je odlučila pružiti durugu priliku svim maturantima koji nisu uspjeli pristupiti prvom testu. Drugo online testiranje će se održati u petak, 28. maja 2021. sa početkom u 15:00 sati. 
Prijava preko https://stipendija.ius.edu.ba/ je obavezna i bit će otvorena do 26. maja 2021. do 23:59 sati.

Učenici koji su se registrovali za prvo testiranje a nisu pristupili istom nisu dužni ponovo raditi registraciju. Njihova prijava je automatski prebačena za termin u maju 2021.

Pravo na pristup drugom testiranju imaju oni studenti koji ispunjavaju sljedeće uslove:
•    da su građani BiH ili neke od zemalja u regionu
•    da su učenici završne godine četverogodišnje srednje škole
•    da nisu prethodno učestvovali na IUS testiranju
•    prilikom polaganja ispita moraju imati identifikacioni dokument sa fotografijom (lična karta, vozačka dozvola, pasoš).
 
Test nije samo šansa da se osvoji stipendija, već je i prilika da pokažete svoja znanja i sposobnosti. Ispit se sastoji od pitanja iz općeg znanja i matematike.
Prema novom pravilniku o stipendiranju, stipendije se dodjeljuju na vremenski period od 5 godina. Ako student ne diplomira u tom periodu, stipendija se fiksira na 50%, neovisno od početne vrijednosti stipendije. Izbor studijskog programa prilikom apliciranja za stipendiju je konačan. Svaka naknadna promjena može, a i ne mora, podlijegati promjeni iznosa stipendije.

o IUS

Internacionalni univerzitet u Sarajevu - Najbolji privatni univerzitet u Bosni i Hercegovini


 

Katalog IUS-a možete preuzeti ovdje 
 

Featured Posts

Kontakt