Skip to main content
testiranje

IUS održao Online testiranje za stipendije

Svjesni situacije u kojoj se nalazimo, ali i poštujući preporuke za fizičkom distancom, IUS je sve svoje aktivnosti prilagodio online komuniciranju i većinskom radu od kuće. U skladu sa tim, Internacionalni univerzitet u Sarajevu je u petak, 17.04.2020. održao i online testiranje za stipendije. Oko 1000 učenika završnih razreda srednjih škola iz cijele Bosne i Hercegovine mogli su se za ovo testiranje registrovati sve do 15. aprila 2020.
  
Test nije bio samo šansa da se osvoji stipendija, već i prilika da učenici pokažu svoja znanja i sposobnosti. Ispit se sastojao od pitanja iz općeg znanja i matematike.
 
Rezultat testa može imati maksimalnu vrijednost 50% od konačne dodijeljene stipendije, dok će preostalih 50% biti dodijeljeno na osnovu uspjeha iz srednje škole, te vannastavnih i sportskih aktivnosti učenika. Određeni učenici mogu biti pozvani na intervju.
 
Prema novom pravilniku o stipendiranju, stipendije se dodjeljuju na vremenski period od 5 godina. Ono što je jako bitno je da je IUS prilagodio cijene studija, koje će se primjenjivati od naredne akademske godine.
 
Rezultati testiranja će biti objavljeni u dogledno vrijeme i kandidati će dobiti instrukcije za upis. Kao i svake godine do sada, IUS planira organizovati još jedno testiranje za sve one koji, iz tehničkih ili drugih razloga,  nisu bili u mogućnosti pristupiti prvom, te se nadamo da će iskoristiti svoju šansu.
 
Internacionalni univerzitet u Sarajevu zahvaljuje svim maturantima na učešću na testiranju, želimo vam da ostvarite najbolje rezultate, dobijete povoljne stipendije i postanete dio naše IUS porodice.

o IUS

Internacionalni univerzitet u Sarajevu - Najbolji privatni univerzitet u Bosni i Hercegovini


 

Katalog IUS-a možete preuzeti ovdje 
 

Featured Posts

Kontakt