Skip to main content
Rezultati rangiranja Webometricsa za januar 2023.: IUS i dalje najbolji

Rezultati rangiranja Webometricsa za januar 2023.: IUS i dalje najbolji

Najnoviji izvještaj Webometricsa za januar 2023. godine je rangirao Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) kao najbolji privatni univerzitet i zauzima opće treće mjesto u BiH. Ovo je značajan napredak u odnosu na izvještaj za juli 2022. godine kada je IUS bio na općem četvrtom mjestu.

IUS se popeo na ljestvici ovog prestižnog portala i u januaru 2023. godine došao na 3753. mjesto, što je njegova najbolja pozicija od osnivanja Univerziteta. Ovo je primjetan napredak za IUS a rezultirao je zajedničkim naporima Uprave IUS-a, na čelu sa rektorom, prof. dr. Ahmetom Yıldırımom, i njegovim akademskim i administrativnim osobljem. Ovaj napredak je još značajniji jer je Webomterics pooštrio svoje kriterije.

Webometrics je najveći portal za rangiranje univerziteta u svijetu, a objavljuje izvještaje na osnovu nezavisnog, objektivnog i slobodnog pristupa informacijama. Izvještaj obuhvata 31.000 univerziteta i rangira ih na osnovu indikatora za rangiranje, prisutnosti na webu i utjecaju na društvo. Indikatori su Vidljivost – utjecaj web sadržaja, Transparentnost (ili Otvorenost) – najcitiraniji istraživači i Izvrsnost (ili Naučnici) – najcitiraniji radovi.

o IUS

Internacionalni univerzitet u Sarajevu - Najbolji privatni univerzitet u Bosni i Hercegovini


 

Katalog IUS-a možete preuzeti ovdje 
 

Featured Posts

Kontakt